söndag 2 oktober 2016

Världens bästa granola

Den här granolan är verkligen helt beroendeframkallande, jag äter den nästan varje dag! Allra godast tycker jag att den är tillsammans med apelsin och vanlig filmjölk, men det går ju att variera med vadsomhelst! 

Ingredienser
Här ses de blandade torra ingredienserna 
5dl fiberhavregryn
3dl kokoschips
2dl riven cocos (alltså "vanlig"cocos)
1dl pumpafrön
1dl solroskärnor
2-3dl grovhackade nötter, tex hasselnötter, mandel, cashew, pistage eller vad man nu har hemma
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
1/2 dl flytande honung (mer om man vill ha den sötare)
ca 1/2 dl vatten
2 dl torkad frukt/bär tex russin, tranbär


Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en skål (förutom den torkade frukten). Blanda sedan ihop honungen med vattnet och häll över mixen. Rör ordentligt och försök få hela mixen fuktig. Bred ut på två bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter (beroende på om man föredrar den ljus eller mörk). Rör om en gång efter halva tiden. När granolan svalnat blandas den torkade frukten i. Jag använder alltid tranbär eftersom den är lite syrlig och ger en fin brytning till den ganska kryddiga granolan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar