måndag 3 oktober 2016

Grymt god squash - eller pumpakaka

Den här kakan gör jag alltid flera gånger varje sensommar och höst, när squash och pumpor växer så det knakar. Den går att variera mycket och smakar ganska olika beroende på vilka nötter/fröer man väljer. Man kan ju också välja lite vilka kryddor man använder, jag brukar ta kanel och kardemumma, men det är väldigt gott med ingefära också! Jag brukar alltid bröa formen med cocos, det ger en fin smak och knastrar lite gott.


2,5 dl mjöl
2,5 dl socker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
2 dl hackade nötter eller solrosfrö, eller blandat :-)
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1,25 dl rapsolja
3 dl riven oskolad squash eller pumpa
2 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Riv din squash eller pumpa grovt på rivjärnet. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör sedan ner olja, ägg och squash. 
Smörj en rund form med smör och bröa med cocosflingor (eller skorpmjöl om man föredrar det). Häll i smeten och  grädda i ca 40-50 minuter, testa med en sticka om den är färdig. Den kan eventuellt bli lite mörk mot slutet, täck isåfall med folie. 

Supergott till eftermiddagskaffet 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar