måndag 3 oktober 2016

Min godaste pizza - någonsin!


Jösses, vilken underbart god pizza det blev idag! Kombon kantareller, västerbottenost och rödlök är ju oslagbar i vanliga fall, men här på en pizza blev det sagolikt. Det är ju inte alltid man har tid att göra sin egen pizzadeg, iallafall inte en helt vanlig måndag kväll, så idag blev det "köpe-pizzadeg". Jag brukar köra på den som är gjord på surdeg och som man får kavla ut själv, tycker att den är godare än den på rulle.


1 sats pizzadeg (gör egen eller köp färdig :-)
kantareller
1 näve västerbottenost
1/2 rödlök
några kvistar timjan

Stek kantarellerna i en klick smör och krydda med flingsalt, svartpeppar och timjan. 
Kavla ut din pizzadeg till önskad storlek/tjocklek. Bred ut västerbottenosten så det täcker hela pizzan och sprid ut kantarellerna ovanpå. Lägg på ringarna av rödlöken och kvistarna med timjan.


Grädda i 225 grader i ca 20 minuter eller tills den ser lagom ut i färgen. Har du en pizzasten kan du givetvis använda den!

1 kommentar: