torsdag 20 oktober 2016

Asiatisk nudelsoppa fullproppad med godsaker

En chilihet nudelsoppa är bland det godaste jag vet, vare sig det är på en strand i Asien eller framför tända ljus hemma i köket en blåsig och regnig oktoberkväll - njutning för själen! Om man inte gillar chili, eller om barn ska äta soppan, skippa chiliflakes och sambal oelek och servera chiliflakes på sidan istället, så kan var och en ta så mycket den vill. Man kan eventuellt dra ner lite på ingefäran också eftersom även den kan upplevas som lite stark. 

Lagom för två personer
125g äggnudlar
1/2 buljongtärning
750ml vatten
0,25dl japansk soya
1msk finriven ingefära
2msk pressad citron
1tsk sambal oelek
0,5msk sesamolja
1msk råsocker
ca 1/2 tsk chiliflakes (eller efter smak)
250g kycklingfilé skuren i bitar
100g små fina färska champinjoner, halverade
1/2 purjolök, strimlad
1/4 vitkålshuvud, strimlat
1/2 påse babyspenat eller pak choi
0,5msk maizena
1/2 kruka koriander


Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och spola dem med kallt vatten, ställ åt sidan. 
Häll vattnet i en gryta och koka upp med buljongtärning, soya, ingefära, citronsaft, sambal oelek, chiliflakes, sesamolja och socker. Red av med lite maizena utrört i kallt vatten, så att soppan får en lite, lite simmig konsistens. Lägg i kyckling, vitkål, svamp och purjolök. Låt småputtra i ca 5 minuter. Lägg sedan i nudlar och babyspenat/pak choi och låt koka upp. 
Lägg upp i soppskålar och garnera med korianderblad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar