fredag 14 oktober 2016

Crazy coconut - kokostosca på kladdkaka

Alltså denna kaka! Så himla, himla god - en given favorit för alla.


Kokoskladdis
200g smält smör
4 ägg
5dl socker
2tsk vaniljsocker
2krm salt
1dl kakao
3dl vetemjöl

200g cocos
1dl sirap
2dl socker
1,5dl vispgrädde
75g smör

Vispa socker och ägg pösigt. Blanda ner vaniljsocker, salt och kakao. Rör sedan i mjöl och smält smör. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form som mäter ca 25x35cm. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. 
Gör under tiden glasyren: blanda alla ingredienser i en gryta och låt smälta. Småkoka i ca 5 minuter. 
Ta ut kakan från ugnen och bred på glasyren och sätt in i ugnen igen, i ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar