torsdag 27 oktober 2016

Bästa potatistipset

Jag älskar potatis och särskilt en sort som heter Linzer, det är en lite avlång delikatesspotatis och finns i många gårdsbutiker runtom i landet. Har ni vägarna förbi Österlen kan jag tipsa om Bertils härliga gårdsbutik i Bästekille - han har superfina Linzer. Dessutom brukar jag odla mina egna Linzer, och godare än så kan det ju inte bli.
Hittar man inte just Linzer så funkar detta tips med vilken delikatesspotatis som helst, tex sparrispotatis eller mandelpotatis. 


Klyv potatisarna på mitten och lägg i en ugnsform. Ringla över rikligt med rapsolja och strö över flingsalt och svartpeppar. Gnid runt detta så att alla potatisarna får smak. Toppa upp det hela med kvistar av rosmarin och timjan och så in i ugnen på 200-220 grader i ca 20-30 minuter. Rör om några gånger under tiden så att de inte fastnar i botten. Det är väldigt gott om potatisarna blir gyllenbruna och lite knapriga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar