lördag 8 oktober 2016

Min knäckigaste äppelpaj med ingefära


Jösses så gott! Äppelpaj på sina egna äpple (fast det är förstås lika gott även med andra äppel :-) med härligt sting av ingefära! Det är inte alltid barn är så förtjusta i ingefärssmaken, men då är det bara att göra två lite mindre pajer istället. 

6 personer
150g smör
2dl råsocker
0,75dl sirap
0,5dl grädde
3dl havregryn
1dl vetemjöl eller ta hälften mandelmjöl (supergott!)
1/2tsk bakpulver
1tsk flingsalt
ca 1/2msk finriven ingefära eller mer eller mindre beroende på hur mycket smak man vill ha
ca 600g äpple

Smält smöret tillsammans med socker, sirap och grädde. Blanda sedan i havregryn, mjöl, bakpulver, salt och ingefära. Skala och klyfta äpplena och lägg i en smord form. Bred ut smeten och skjutsa in i ugnen som du värmt till 200 grader. Pajen behöver ungefär 30 minuter för att bli färdig. Servera ljummen med glass, grädde eller vaniljsås. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar