torsdag 6 oktober 2016

Galet enkel, snabb och megagod karljohanpasta

Alltså denna pastarätt är galet god - stort tack till min fina mamma som kom på receptet. Det är ett riktigt speedo-recept och 9-åringen älskar denna pasta. Jag använder torkad karljohansvamp som blötläggs i kokande vatten, men man kan använda vilken förvälld svamp man vill. Det blir jättegott även med trattkantareller och vanliga kantareller. Har inte testat med champinjoner, men det funkar säkert superbra det också. 


2 portioner
Så mycket pasta man vill ha, kokas al dente (jag brukar använda Orechiette eftersom det är en liten skål i dem som kan fånga upp den goda såsen)
1 dl vispgrädde
1 rejäl näve svamp
1/4 purjolök
1tsk torkad timjan
salt och peppar
parmesanost

Slå grädden i en liten kastrull tillsammans med purjolöken. Låt koka upp och tillsätt svamp & timjan. Låt puttra ett par minuter och smaksätt sedan med salt och peppar. 
Blanda med pastan och strö över riven parmesanost - Voila! Färdigt på tiden det tar att koka pastan! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar