tisdag 11 oktober 2016

När vardagen ropar - 2 middagar i en

Här är ett perfekt recept som räcker gott och väl till två middagar och kanske någon lunchlåda! Gillas skarpt av alla i familjen och går snabbt och enkelt. 
Grundsatsen är en köttfärssås med mycket grönsaker och denna äts en dag som en variant på pizza och en dag som hederlig pasta med köttfärssås. 


 4 portioner i 2 dagar
1kg nötfärs
2 gula lökar
2 morötter
svamp efter smak (jag använder gärna karljohan men det funkar fint med vilken svamp som helst)
1 klyfta vitkål eller spetskål
200g krossade tomater 
1/2dl ketchup
ca 2 dl grädde
Salt & peppar

Fräs löken och köttfärsen. Tillsätt rivna morötter, svamp och finhackad kål. Låt fräsa ihop en lite stund. Häll sedan över tomater, ketchup och grädde. Lår koka ihop och smaka av med salt och peppar. Det är bra om inte köttfärssåsen är för rinnig eftersom den ska läggas ovanpå brödet. 

Dag 1: 
Bred ut köttfärssås på Hönökakor, lägg på skivade tomater och ananasringar och täck med riven ost. Grädda i ugnen i 200grader i ca 20 minuter. 

Dag 2 (eller senare i veckan): 
Värm upp köttfärssåsen i en kastrull och tillsätt eventuellt mer grädde/mjölk eller krossade tomater och servera till nykokt pasta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar