söndag 16 oktober 2016

Nuggets fest!

Dessa chicken nuggets blir så himla goda, och är faktiskt väldigt enkla att göra. Och ganska nyttiga eftersom de inte friteras. Jag brukar servera med ris, stekt broccoli och en vit sås på: matyoghurt, chiliflakes, citronsaft, honung och salt & peppar. Annars funkar det fint med Thai Sweet Chili sås :-)

500g kycklingfilé eller kycklinglårfilé 
2 ägg
1dl ströbröd
1/2 dl riven parmesanost
1dl vetemjöl 
Salt & peppar
Smör att steka i

Skär kycklingen i lagom stora nuggets-bitar. 
Blanda ströbröd med salt, peppar och parmesanost i en skål. Vispa äggen lätt i en annan skål. I en tredje skål blandar du mjölet med lite salt och peppar.
Ta en kycklingbit i taget och vänd först i mjölet och sedan i i ägget och sist i ströbrödet. Lägg den sedan direkt i en varm panna med smör. Stek gyllenbruna och lägg efterhand upp på ett ugnsfast fat. Låt gå färdigt i 150 grader i ugnen i ca 10-15 minuter. 
VOILÀ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar