lördag 22 oktober 2016

Chilihet chutney på höstens äpple

Perfekt sätt att ta hand om höstens alla äpple: denna äppelchutney är helt suverän! Så himla god till långbakad fläskkarré, pulled pork, revben eller helgrillad kyckling. Jag plockar fram den till lite av varje under hela vintern. Den håller superbra och omgången från förra hösten har vi precis ätit upp - passar superfint även till sommarens grillmiddagar 

1kg skalade syrliga äpplen i bitar
500g hackad lök
3 finhackade vitlöksklyftor
2 finhackade röda chilis
2 kanelstänger
2tsk riven ingefära
4dl äppelcidervinäger 
5dl råsocker
                                                                         

Blanda allt utom sockret i en 
kastrull och sjud i cirka 10 minuter. Rör ner sockret och sjud i ytterligare ca 45 minuter. Häll upp på väl rengjorda burkar och vinterns middagar är räddade! Chutneyn smakar bäst när den får stå till sig några veckor eller helst en månad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar