onsdag 16 november 2016

Snabbaste kycklinggrytan ever

Här kommer ett recept på en supersmarrig och vansinnigt snabb kycklinggryta. Ofta tar ju grytor en himla tid att laga eftersom de ska stå och puttra läääänge, men denna är snabb, behöver bara puttra i ca 20 minuter, färdigt! 

4 personer
ca 500g kycklinglårfilé, eller kycklinglår med ben 
1 röd paprika
2 schalottenlökar
100g färska champinjoner
4-5dl hönsbuljong
1dl vitt vin
 1 kvist persilja
2 lagerblad
Salt, peppar
Maizena
1 äggula
1dl grädde

Börja med att skära paprikan i bitar, klyfta löken och skiva champinjonerna. Dela sedan kycklinglårfiléerna på mitten. Fräs grönsaker och kyckling i smör i en stekpanna. 


Lägg sedan över allt i en gryta och häll på vin och buljong. Lägg i persiljekvisten och lagerbladen. Lått småputtra i ca 20 minuter. 


Tag sedan grytan från värmen och rör ner ca 2-3tsk maizenaredning som spätts ut med lite vatten. Låt småputtra tills såsen tjocknat lite. Blanda äggulan med grädden och ta återigen grytan från värmen.  Rör ner gräddblandningen och sätt tillbaka på plattan. Sjud upp sakta under omrörning - OBS - nu får grytan inte koka för då är det risk att såsen skär sig. 
Servera med kokt ris och valfria grönsaker tex gröna bönor, broccoli eller en sallad. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar