måndag 21 november 2016

Husman när det är som bäst - Morbergs köttfärslimpa

Alltså - Per Morbergs recept på köttfärslimpa är bara så himla gott. Det är en given favorit här hemma. 


4 portioner
500g nötfärs
1/2 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 gul lök
1 msk smör
1 ägg
Salt & peppar
1paket bacon
4 lagerblad
4 tomater
1 rödlök
Salt & peppar
Timjankvistar

Låt ströbrödet svälla i mjölken i minst 10 minuter.
Finhacka löken och låt den mjukna i smöret utan att ta färg. Blanda färsen med mjölkblandningen och rör ner ägg, lök, salt & peppar. Forma till en limpa och lägg i en smord ugnsform. Lägg lagerbladen ovanpå och täck in med bacon. Dela tomaterna på mitten och lägg dem runt om. Lägg på strimlad rödlök och salt & peppar. Sätt in i ugnen (175 grader) i ca 45-60 minuter. Lägg timjankvistar på toppen vid servering. Jag brukar servera med ugnsrostad potatis och rårörda lingon. 







1 kommentar: