fredag 25 november 2016

Helstekt kyckling med asiatisk sallad

Grillad kyckling är ju supergott, och älskas av alla. Att helgrilla den är ett väldigt enkelt alternativ, och alla kan välja den bit de gillar bäst!


Kyckling:
1 hel kyckling
salt & peppar
3msk flytande honung
1/2dl japansk soya
2msk ketchup

Klipp bort ryggbenet på kycklingen och fläk upp den. Gnid in med salt & peppar. Blanda övriga ingredienser till glazen och pensla kycklingen. Grilla i 175 grader i ca 45 minuter eller tills innertemperaturen är 82 grader intill lårbenet. Pensla med glazen några gånger under grillningen. 



Serveras med Asiatisk sallad (4 personer): 
2 morötter, strimlas med potatisskalaren
1/4-1/2 rödkålshuvud (beroende på storlek), strimlas fint
1/2 spetskålshuvud, strimlas fint
1 röd paprika, strimlas fint
3 vårlökar som strimlas på längden

Grönsakerna blandas med en marinad som rörs ihop på: 
saften från 1 lime
1msk rörsocker
3msk fisksås
2msk färskriven ingefära 
1 msk olja


Kycklingen och salladen serveras med kokt ris, korianderblad och salta jordnötter. För den som gillar lite hetta så är det supergott att strö chiliflakes på riset :-)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar