tisdag 8 november 2016

Jordärtskocksgratäng med tre P (potatis, purjo & parmesan)

Älskar jordärtskockor! Det är så gott att göra soppa på, men även som mos, puré och i en gratäng. Jag brukar blanda ut med lite potatis, för smaken av skockorna är ganska kraftig och distinkt. 


Lagom till 4 personer:
300g jordärtskockor
500g mjölig potatis
1/2 purjolök
ca 3dl grädde
Salt & Peppar
ca 2krm muskotnöt
1 stor rosmarinkvist
ca 1dl riven parmesanost


 Skala och skiva skockor och potatis tunt. Dela purjon på mitten och skär även den i tunna skivor. Använd gärna både det gröna och vita på purjon. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och tillsätt salt, peppar och riven muskot. Blanda runt ordentligt och häll på grädden. Klipp över färsk rosmarin. 
Grädda i ugnen i 200grader i ca 30 minuter, lägg på riven parmesanost den sista kvarten. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar