tisdag 29 november 2016

Den grönaste grönkålspeston

Måste erkänna att jag nog var lite tveksam till att testa grönkålspesto, trodde att det skulle bli väldigt "kåligt" och att kålsmaken skulle ta över all annan smak! Men det gjorde den inte - det blev supergott! Och väldigt enkelt var det. Och nu har jag två stora burkar fin pesto i kylen som bara är att ta fram till lite nykokt pasta och toppa upp med lite parmesanost, enkelt, gott och nyttigt :-). Psst...är också gott som tillbehör till tex grillad kyckling eller en köttbit.....


2 burkar
150g ansad och sköljd grönkål
100g sötmandel som du rostar lätt i en torr stekpanna
2 vitlöksklyftor
1,5dl riven parmesanost
ca 1 dl rapsolja av god kvalitet (jag använder alltid Gunnarshögs Ekologiska, den är supergod, för er som bor i Skåne är den enkel att hitta)
Salt

Mixa allt utom olja och salt i en mixer till en hyfsat slät massa. Lägg upp i en bunke och blanda i oljan, lite i taget. Smaka av med salt. 

Njut tillsammans med nykokt pasta, parmesanost och gärna lite chiliflakes på toppen :-)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar