torsdag 17 november 2016

Confiterade anklår - sååå gott och faktiskt väldigt enkelt


Confiterade anklår är bara så himla gott! Att de är confiterade betyder att de är tillagade i sitt eget fett, vilket gör att de blir otroligt saftiga, möra och smakrika. Det har inte varit så lätt att få tag på (om man nu inte orkar confitera själv), men nu har ICA tagit in det i sitt sortiment, så här ser paketet ut: 

Confiterat anklår med råstekt potatis, ugnsbakad rödlök, haricots verts och björnbärssås
4 portioner 
2 paket confiterade anklår 
Delikatesspotatis
Färska haricots verts
4 rödlökar (salt, peppar, timjan och balsamvinäger)
Björnbärssås: 
3dl frysta björnbär
1dl balsamvinäger 
2msk vatten
1/4 mörk oxbuljongtärning
2msk mörkt muscovadosocker 
1krm torkad timjan


Skala rödlöken och gör ett kryss i toppen. Salta och peppra och strö över lite timjan. Häll sedan på några droppar balsamvinäger. Ugnsbaka rödlökarna i 220 grader i ca 30 minuter. 


Skiva sedan den tvättade men oskalade potatisen i tunna skivor. Dessa råsteks i smör (och eventuellt lite av ankfettet för en mustigare smak) och smakas av med salt och peppar. Tänk på att det tar lite tid att råsteka potatis. För snabbare resultat kan den såklart förkokas, men jag upplever att den då ofta går sönder lite. 

Ankbrösten värms upp i ugnen på 250 grader med skinnsidan upp i ca 15-20 minuter, tills skinnet är krispigt. 

Koka haricots vertsen i ca 5 minuter.  

Såsen: blanda i en kastrull ihop hälften av björnbären med balsamvinäger, vatten, buljongtärning och socker. Låt koka ihop tills ca hälften återstår. Tillsätt då resten av björnbären och småputtra i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar om det behövs. 

Servera de nygrillade anklåren men den stekta potatisen, bönorna, löken och den smarriga såsen! Garanterad succé!







2 kommentarer:

  1. Blev så sugen på detta! Lagar äntligen ikväll:) Tack för tipset! kram Malin

    SvaraRadera