torsdag 10 november 2016

Lammstek med citron, vitlök och örter

Lamm är ju bara så himla gott. Och med denna kryddning blir steken otroligt smakrik och god!


Lagom till 4 personer:
1 urbenad lammstek på knappt 1 kg
Salt & peppar
1 citron
1 kvist rosmarin
1 knippe timjan
2 vitlöksklyftor

Ta fram steken så den får rumstemperatur. Ta upp den ur förpackningen och fläk ut steken. Skär litegrann i den så att du får ut den i ett ganska platt stycke. Salt och peppra ordentligt runt om. Riv sedan vitlöken och riv skalet av citronen. Hacka örterna och blanda med vitlök och citronskal. Bred ut örtröran på lammsteken och rulla ihop den till en tajt rulle. Bind upp hårt med steksnöre. 
Lägg i ugnsfast form och stek i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen mäter 58-60 grader, då är den lagom rosa. Låt vila i ca 10 minuter innan du skär upp steken i lagom tunna skivor. Servera gärna med stekt brysselkål och jordärtskocksgratäng.


1 kommentar: