måndag 28 november 2016

After Eight (hemmagjord mintchoklad)

Låter ju sjukt svårt att göra egen After Eight, men i själva verket är det väldigt enkelt! Det svåraste är att skära dem i snygga rutor, men det ska ju synas att det är hemgjort ;-)


1 äggvita
ca 25 droppar pepparmyntsarom (eller 5 droppar pepparmyntsolja)
1tsk vaniljsocker
4-5dl florsocker
100g mörk choklad

Vispa äggvitan till ett hårt skum och droppa i aromen/oljan. Vänd ner vaniljsockret. 
Tillsätt florsocker, använd så mycket som behövs för att få till en fast och icke kladdig deg. Jag började med 4dl och det var perfekt (beror ju såklart på hur stor äggvitan är). 
Tryck ut degen på ett bakplåtspapper så den blir ca 18x18cm. Ta lite florsocker i händerna om det klibbar lite när du jobbar med den. Ställ i kylen att stelna i ca 30 minuter.
Smält hälften av chokladen i ett vattenbad och bred det på mintplattan. Låt stelna i kylen igen tills chokladen är helt stelnad. Smält resten av chokladen och bred den på den andra sidan av mintplattan. Låt stelna och skär sedan i lagom stora rutor.


1 kommentar:

  1. Detta är farligt gott. Lite småkrabbigt med choklad på båda sidor. Ändå väl värt krabbet. Såå gott

    SvaraRadera