torsdag 3 november 2016

Myllymäkis bästa savoykål och kotletter med rårörda lingon

Här kommer ett av mina favoritrecept från Tommy Myllymäki.

Fläskkotlett med gräddkokt brynt kål och lingon
4 portioner
1/2 savoykålhuvud
3msk ljus sirap
3dl grädde
2 bananschalottenlökar
1/2 kruka timjan
4 fina fläskkotletter
Rivet skal av en citron
3dl kalvfond, utspädd enl anvisningar på flaskan
Maizenaredning
1,5dl rårörda lingon (ej lingonsylt)
2msk sherryvinäger
Salt & peppar
Smör att steka i


Strimla kålen i fina strimlor och stek den på medelvärme så den faller samman och börjar ta lite färg. Tillsätt då sirap och låt den steka in och slå avslutningsvis på grädde och salt. 


Hacka lök och timjan fint. 
Salta och peppra köttet. Stek kotletterna gyllene i smör i en stekpanna. Tillsätt lök, timjan och citronskal. Låt allt steka någon minut och tillsätt sedan kalvfond och redning så såsen tjocknar. Slå på rårörda lingon och vinäger, låt koka ihop ett par minuter och servera med kålen och ugnsrostade potatisar. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar