lördag 28 januari 2017

Världens godaste revben

Dessa revben är bara så goda! De förkokas i några timmar och sen på med en god glaze och så in i ugnen i en halvtimme! Lite förberedelsetid behövs alltså, men kokningen sköter ju sig själv. Det går alldeles utmärkt att koka dem dagen innan, förvara dem i kylen i spadet. 


4 personer
ca 1,2kg tjocka revben
1 morot
1 gul lök
2 lagerblad 
10 svartpepparkorn
salt

Lägg revbenen i en stor gryta och lägg i moroten som du delar i bitar, löken som du klyftar, lagerblad och pepparkorn. Häll på vatten så att det täcker revbenen. Salta. Koka på svag värme under lock i ca 2 timmar. 

Glaze
0,25dl ketchup
0,25dl kinesisk soya
0,25dl råsocker
3msk flytande honung
2msk rapsolja
ca 3cm riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
Rör ihop alla ingredienserna till glazen. Skär revbenen i bitar och pensla dem runtom med glaze. Sätt ugnen på 200 grader och kör in revbenen i ca 30 minuter eller tills de fått fin färg. 
Servera! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar