söndag 29 januari 2017

Bästa torsken

Det här är bara sååå gott, och hur enkelt som helst! Har ni ingen bra fiskhandlare i närheten går det bra med torskrygg från frysdisken!


4 personer
600g torskfilé i 4 bitar
6 hårdkokta ägg
2dl skalade räkor (skala dem själv, det blir mycket godare än att använda färdigskalade)
1dl finhackad dill
1dl riven pepparrot (använd färsk och riv själv)
100g smör
gröna ärter

Sätt ugnen på 120 grader. Salta torsken lätt och baka mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. 
Dela äggen i grova bitar och blanda med räkor, dill och pepparrot. Bryn smöret genom att värma upp en panna eller kastrull på hög värme. Lägg i smöret och rör om. Vispa hela tiden tills skummet lägger sig och smöret doftar nötaktigt. Obs - se till så att det inte bränns! 
Servera torsken med äggblandningen, gröna ärter och kokt, pressad potatis.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar