fredag 13 januari 2017

Bästa långstekta karrén med äppelmust, ingefära och fänkål!

Den här tiden på året bara älskar jag långkok! Sätt in på förmiddagen och simsalabim så är middagen färdig lagom till kvällen. Det här är ett av mina absoluta favorit-långkok. Fläskkarrén blir otroligt saftig och smakrik av en härlig kryddblandning. 


6 portioner
ca 1-1,5kg benfri fläskkarré
1,5msk flingsalt
1tsk grovmalen svartpeppar
1msk fänkålsfrö
3krm malen ingefära
1msk smält smör
12 schalottenlökar
3 äpplen
3-4dl äppelmust
2msk honung

Sätt ugnen på 125 grader.
Blanda salt, peppar, fänkålsfrö, och ingefära med det smälta smöret. Pensla detta på köttet och lägg köttet i en ugnsfast form. Skala löken, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg detta runt köttet. Blanda äppelmusten med honungen och häll runt köttet. Tillaga i mitten av ugnen i ca 5 timmar, ös gärna några gånger under tiden. Börjar köttet bli lite torrt i kanterna täck med folie. Höj ugnsvärmen till 225 grader och stek i ytterligare 15 minuter (utan folie) för att få en lite krispig yta. 
Skiva köttet och servera med äpplena, löken, skyn och gärna ugnsstekt potatis och brysselkål! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar