måndag 16 januari 2017

Asiatiska kycklingburgare med krispig sallad

En supergod och nyttig rätt med smaker från Asien. Jag gillar kycklingfärs och använder det mycket, både till biffar och köttbullar, men även i en del wokade thairätter. Här kombinerar jag biffarna med en yoghurtsås och en krispig sallad, lite ris passar också bra till! 


4 personer

Kycklingbiffar:
500g kycklingfärs
1ägg
3msk Maizena majsstärkelse
1 citrongräs
2 salladslökar
2msk fisksås
Svartpeppar
1/2 citron, skal och juice

Sås:
2dl matyoghurt
1tsk riven ingefära
1/2 citron, skal och juice
1/2tsk salt
Chiliflakes efter smak (kan serveras på sidan om barn skall äta!)

Sallad:
2tsk fisksås
1tsk råsocker
pressad saft av 1/2 lime
1/2 gurka
1 stor morot
1 knippe rädisor
1dl jordnötter

Blanda alla ingredienserna till såsen och ställ den i kylen. 
Blanda ihop dressingen till salladen. Skär grönsakerna i kuber och blanda med dressingen, toppa med jordnötterna vid servering.


Ta bort det yttersta bladet på citrongräset och hacka det sedan så fint du kan. Skiva salladslöken fint. Blanda sedan alla ingredienser till biffarna, det blir en ganska kladdig smet, tillsätt lite mer Maizena om den är alldeles för kladdig. Forma till biffar och stek dem i rapsolja tills de är gyllenbruna. 


Servera med ris, såsen och den krispiga salladen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar