fredag 6 januari 2017

Mina french fries

Hemmagjorda french fries är ju bara så gott! Jag tycker det är lite meckigt att fritera dem så jag har hittat ett sätt att ugnsbaka dem så de blir supergoda! 


4 personer
2-3 stora bakpotatisar skärs i smala stavar, låt skalet vara kvar, det blir lite mer rustikt då. Låt stavarna ligga i vatten i minst 30 minuter, detta är för att oljan lättare ska fästa vid ytan på potatisen. Låt rinna av i durkslag och blanda sedan med rapsolja (ca 1msk/potatis) och salt efter smak. Lägg ut stavarna på bakplåtspapper, se till att de ligger på rad utan att röra vid varandra, så de har chans att bli krispiga runtom. 


Kör i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Vänd dem minst en gång under tiden. Skruva upp värmen till 230 grader sista stunden så de blir riktigt krispiga. 


Servera med vad du vill, tex chicken wings med lite chiliflakes. Passar till det mesta :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar