fredag 20 januari 2017

Mammas biscotti, godare än i Italien!

Min mamma gör världens godaste biscotti! Hon gör dem i stora lass och de har en strykande åtgång! 


2 ägg
2dl socker
0,5tsk salt
2,5dl mandel (1dl mald, resten grovhackad)
50g smält smör
1tsk vaniljsocker
Allt detta blandas, kör med elvispen tills det blir en lagom jämn smet. Häll sedan i:
4dl vetemjöl
1tsk bakpulver

Forma en deg som du delar i fyra delar. Rulla varje del till en rund stav, lång som en ugnsplåt, som plattas till lite. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 20 minuter i 190 grader. 

Ta ut plåten och efter en liten stund när längderna svalnat skär du dem i lagom stora skorpbitar. 
In med dem i ugnen igen i 5-10 minuter för att de ska få lite färg. När de fått lagom färg stängs ugnen av och låt luckan stå på glänt i ca 20 minuter.  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar