tisdag 24 januari 2017

Godaste efterrätten, typ någonsin!

Jag säger bara jösses vad gott!!! Denna mousse au chocolate som jag toppade med lättvispad grädde och granatäppelkärnor är to die for!!!


4 portioner: 
100g 70% choklad 
1msk mjölk
0,5dl socker
3 ägg
0,75dl crème fraiche 

Separera äggen. 
Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt sedan mjölk och hälften av sockret. Ta av från värmen. 
Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med resten av sockret. 
Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner crème fraichen. Vänd ner den vispade äggvitan. 
Lägg upp i portionsformar och ställ i kylen i 2-3 timmar innan du serverar. 
Toppa med lite lättvispad grädde och granatäppelkärnor (eller annan valfri frukt/bär).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar