Perfekt vardagsrätt. En enda gryta som rymmer alla ingredienser och som sköter sig själv, klart på lite över 30 minuter! Mustig, smakrik och gillas av alla i familjen!
4 personer
500g nötfärs
ca 500g delikatesspotatis (tex amandine eller cherie)
1 röd paprika
1 lök
1 vitlöksklyfta
rivet skal av 1 citron
1msk spiskummin
Salt & peppar
2msk tomatpuré
1/2 dl konc kalvfond
500g passerade tomater
2-3dl vatten
Skölj och dela potatisen på mitten. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Hacka lök och vitlök.
Bryn färsen i smör i en stekgryta och krydda med salt och peppar. Tillsätt paprika, lök, vitlök, citronskal och spiskummin. Tillsätt tomatpuré, kalvfond, passerade tomater och vatten. Låt koka upp och lägg i potatisen. Sjud under lock tills potatisen är färdig, ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ps. även gott att strö över lite chiliflakes vid serveringen ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar