tisdag 10 januari 2017

Snabb allt-i-ett färsgulasch

Perfekt vardagsrätt. En enda gryta som rymmer alla ingredienser och som sköter sig själv, klart på lite över 30 minuter! Mustig, smakrik och gillas av alla i familjen! 


4 personer
500g nötfärs
ca 500g delikatesspotatis (tex amandine eller cherie)
1 röd paprika
1 lök
1 vitlöksklyfta
rivet skal av 1 citron
1msk spiskummin
Salt & peppar
2msk tomatpuré
1/2 dl konc kalvfond
500g passerade tomater
2-3dl vatten


Skölj och dela potatisen på mitten. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Hacka lök och vitlök. 
Bryn färsen i smör i en stekgryta och krydda med salt och peppar. Tillsätt paprika, lök, vitlök, citronskal och spiskummin. Tillsätt tomatpuré, kalvfond, passerade tomater och vatten. Låt koka upp och lägg i potatisen. Sjud under lock tills potatisen är färdig, ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. 

Servera med gräddfil och ett gott bröd. 
Ps. även gott att strö över lite chiliflakes vid serveringen ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar