torsdag 1 december 2016

Vinkokta musslor, bästa fredagsmyset

När 9-åringen får välja fredagsmys blir det Moule marinière och till det ett gott surdegsbröd och några goda ostar. Det är ju inte alltid man har tillgång till färska blåmusslor men det går precis lika bra med frysta. ICA har superfina frysta blåmusslor som vi är storkonsumenter av. Jag grundar detta receptet på dessa frysta musslor, men har du tillgång till färska går ju det minst lika bra :-)


2 personer som förrätt eller som huvudrätt med diverse tillbehör :-)
1paket frysta blåmusslor á 500g
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
Rapsolja
1,5dl torrt vitt vin
1 persiljestjälk + lite hackad till garnering
1dl grädde
Salt, vitpeppar

Fräs lök och vitlök i en panna i lite olja utan att det tar färg. Slå på vinet och mal ner lite vitpeppar och lägg i persiljestjälken. 
Låt småputtra i några minuter och lägg sedan i de frysta musslorna. När de tinat, lägg på locket och låt koka i ca 5 minuter. Ta upp musslorna och lägg dem i en skål med ett lock över så de håller värmen. 
Häll grädden i pannan och låt såsen koka ihop tills ca hälften återstår, ca 10 minuter. Lägg i lite hackad persilja och smaka av med salt. Häll såsen över musslorna och servera :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar