måndag 5 december 2016

Julens bästa senap med ingefära och kardemumma

Denna senapen blir precis hur god som helst till julens skinka! Med en svag twist av ingefära sätter den verkligen piff! Och enkel att göra är den också :-)


1dl äppelcidervinäger
1dl vatten
3,5msk gula senapsfrön
2msk bruna senapsfrön
2msk riven färsk ingefära
1krm lätt mortlade kardemummakärnor
4msk råsocker
1,5tsk salt
3msk god rapsolja


Sjud upp vatten och vinäger och ta från plattan precis innan det kokar upp. Lägg i senapsfröna och sätt på locket. Låt dra i ca 1 timme. Häll sedan blandningen i mixern och lägg i resten av ingredienserna, förutom oljan. Mixa i ca 5 minuter eller tills senapen ser lagom grovkornig ut. Rör till sist ner oljan. Häll upp på burkar och låt sedan dra i 2 dygn i kylen innan du serverar den. 


1 kommentar: