söndag 11 december 2016

Röd äppelchutney med muscovadosocker

Denna chutney blir en fullständig fullträff till julens revben. Jag hade lite över av äpplena från mitt eget träd (röd Aroma) men om du köper äpplen, köp svenska och röda - funkar perfekt med tex Ingrid Marie. 




ca 500ml
350g tärnade äpplen (ganska stora bitar, behåll skalet på)
1 tunt klyftad röd lök
0,5dl strösocker
saften från en halv citron
0,25 dl muscovadosocker
0,5dl äppelcidervinäger
2tsk riven färskt ingefära
1 lagerblad

Häll socker och citronjuice i en kastrull och smält på hög värme. Tillsätt sedan muscovado och vinäger, koka till en jämn vätska. Lägg i resten av ingredienserna och koka i 20 minuter, äpplena ska fortfarande vara något fasta i konsistensen, inte helt söndermosade. Förvaras i kyl, smakar bäst efter några dagar. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar