tisdag 20 december 2016

Vilda köttbullar med mycket salvia och grönpeppar

Jag gillar att testa nya smaker på köttbullar, och dessa blev en riktig hit. Kombon mellan vildsvin, grönpeppar och salvia är helt perfekt!



Många köttbullar
1kg vildsvinsfärs
500g fläskfärs
0,5dl ströbröd
2dl grädde
1 fint hackad schalottenlök
2 ägg
3tsk salt
0,5tsk vitpeppar
2msk mortlad grönpeppar
1msk torkad salvia
1tsk paprikapulver

Blanda ströbröd och grädde och låt dra i ca 20 minuter. Blanda i övriga ingredienser och blanda smeten väl, fast inte för länge. Rulla till små köttbullar och stek i smör. 
När jag gör många köttbullar brukar jag bryna dem runt om så de får riktigt fin färg och sedan köra dem färdigt i ugnen. Det sparar ganska mycket tid ;-). Lika gott till julbordet som till en middag med kokt potatis, sås och lingon!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar