torsdag 8 december 2016

Underbar citron- och lakritskola

Alltså, jag lovar er, den här kommer bara att försvinna i ett litet nafs! 


Ca 30 kolor
2dl vispgrädde
4dl råsocker
1dl sirap
1msk lakritspulver
rivet skal och saft från 1 citron
1msk smör
Flingsalt


Blanda alla ingredienser utom smöret och saltet i en tjockbottnad kastrull och koka på medelvärme tills 123 grader (eller kulprov, jag brukar använda termometer för att få kolan sådär perfekt i konsistensen). Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Häll kolan i en form med bakplåtspapper. Jag brukar använda en brödform så får man lite högre, fyrkantiga kolor. Men använd något lite större om du vill ha plattare kolor! Strö över lite flingsalt och låt svalna i kylen. Skär i lagom bitar och slå in varje bit i papper. Förvara i kyl. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar