tisdag 27 december 2016

Superfräsch kålsallad

Här kommer ett recept på en enkel och superfräsch kålsallad med rödkål och brysselkål och en dressing baserad på lingon. 


2dl frysta lingon
ca 500g rödkål
15 brysselkål
1 apelsin
1msk färsk riven ingefära
2msk flytande honung
1msk rödvinsvinäger
1/2dl rapsolja 
salt & svartpeppar
1dl skållad och grovhackad mandel

Tina lingonen. 
Koka upp en kastrull med ca 3 liter vatten. 
Ansa och stimma rådkål och brysselkål fint, gärna med mandolin. Lägg kålen i ett durkslag och häll över det kokande vattnet. Låt kålen rinna av en stund och skölj den sedan i kallt vatten och krama ur vätskan. 
Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. 
Mixa lingon, apelsinsaft, apelsinskal, ingefära, honung, vinäger och olja till en dressing. Vänd kålen i dressingen och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat. 
Rosta mandeln i en torr panna och strö den över salladen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar