måndag 19 december 2016

Fantastiska mazarinrutor

Dessa små mazarinrutor är helt gudomliga, smälter i munnen och går åt i en rasande fart! 


Mördeg:
3dl mjöl
2msk socker
125g rumsvarmt smör
1 äggula

Fyllning:
150g mandelmassa 
50g finhackad mandel
75g smält smör
2 ägg
1dl socker
2msk mjöl
0,5tsk bakpulver

Glasyr:
1,5dl florsocker
1,5msk vatten (eller citronsaft)

Blanda mördegen och ställ kallt i ca 30 minuter. 
Tryck sedan ut den i en form 20x30cm, så att den täcker botten. 
Blanda ihop fyllningen och fördela den jämnt över botten. 
Grädda i ugnen i 175 grader i 15 minuter. 
Täck med glasyren när kakan kallnat och skär i rutor eller trekanter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar