onsdag 8 februari 2017

Magiskt god grekisk lammfärspaj

Receptet på denna paj fick jag av en kollega för sisådär 20 år sedan och den är fortfarande lika 
god (tack Maria). Jag gör den ganska ofta och den blir alltid precis lika god. Det roliga är att 9-åringen inte gillar paj (förutom efterrättspaj då såklart), men denna är är en av hans favoriträtter! Men så älskar han lamm också....


Pajskal:
3,5dl vetemjöl
100g rumsvarmt smör
1 äggula
1msk rapsolja
3msk kallt vatten
Rör ihop alla ingredienser och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i 200 grader i ca 15-20 minuter. 

Fyllning:
1 hackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
2msk rapsolja
Salt & peppar
1tsk torkad timjan
500g lammfärs
2msk tomatpuré
150g körsbärstomater, halverade
250g broccoli, lättkokt
200g getost i kuber
1 kruka färsk basilika

Äggstanning:
4 ägg
2dl gräddfil
1,5dl matlagningsgrädde
1tsk salt

Fräs lök & vitlök i olja. Tillsätt färs, tomatpure, timjan och salt & peppar och låt bryna en stund. Fördela sedan färsen jämnt i pajskalet. Lägg på körsbärstomater, broccoli, fetaost och basilikablad.


Vispa ihop ägg, gräddfil, grädde och salt. Häll äggstanningen över pajen och grädda i 200 grader i ca 50-60 minuter. 
Servera gärna med en grekisk sallad! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar