måndag 13 februari 2017

Klassisk laxpudding - husman när den är som bäst

Hade en ganska stor bit varmrökt lax över och funderade lite på vad jag skulle hitta på med den. Traditionellt gör man ju laxpudding på kallrökt eller gravad lax - men det blev faktiskt nästan bättre med varmrökt! 


4 personer:
ca 400g varmrökt lax i bitar
ca 600g kokt, helt potatis (koka gärna med skalet på)
2 schalottenlökar
1msk smör

4 ägg
4dl mjölk (gärna 3%)
1/2 dl finhackad dill
2krm salt
1krm nymald vitpeppar

Till servering: gröna ärter & skirat smör


Skiva den kokta potatisen. Skiva löken och stek den mjuk i lite smör, utan att den tar färg. Smörj botten på en ugnsfast form och varva lax, lök och potatis. Blanda ihop allt till äggstanningen och häll den i formen. Sätt in den i ugnen (225 grader) i ca 30 minuter, eller tills äggstanningen stannat. 
Servera med gröna ärter och lite skirat smör. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar