söndag 26 februari 2017

Gratinerad parmesankyckling

Enkel, jättegod och snabblagad kyckling på spenatbädd!



4 personer:
500g kycklingfilé
450g fryst bladspenat (tinad)
2msk citronjuice
ca 100g riven parmesanost
1,5dl grädde
0,5msk dijonsenap
1/2 grönsaksbuljongtärning + 1dl vatten
1 vitlöksklyfta

Sätt ugnen på 225 grader. 
Krama ur vätskan ur spenaten och lägg den i botten på en ugnssäker form. Dela kycklingfileérna 2-3 gånger på längden och salta och peppra. Bryn dem runt om i lite olja. Lägg kycklingen ovanpå spenaten. 
Häll grädden i en kastrull och tillsätt vatten, buljongtärning, pressad vitlök, citronsaft, senap och salt & peppar. Låt koka upp och häll såsen över kyckling. Strö över den rivna parmesanosten och gratinera i ca 25-30 minuter. 
Servera med ris och en god sallad!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar