måndag 27 februari 2017

Lammfärsbiffar med citronpotatis

Det här blev supersmarrigt! Funkar såklart bra även med nöt- eller kycklingfärs om man inte älskar lamm lika mycket som jag och min familj :-)


4 personer:
500g lammfärs
1tsk salt
1krm svartpeppar
1msk finklippt rosmarin
1msk dijonsenap
150g fetaost

ca 800g delikatesspotatis
5 oskalade vitlöksklyftor
1 knippe körsbärstomater
3msk rapsolja
saften från 1 citron
salt & peppar
Garnering: finrivet skal från 1 citron, lite rosmarinblad
Tillbehör: turkisk yoghurt som blandas med valfria örtkryddor, salt, peppar, lite citronsaft och lite flytande honung samt en god grön sallad eller gröna bönor

 Dela potatisen på mitten och blanda med vitlöksklyftorna, rapsolja, citronsaft och salt & peppar.
Rosta mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. 
Blanda färs, salt, peppar, rosmarin och senap. Smula i fetaosten och forma till små biffar. Lägg biffarna i ugnsformen bredvid potatisarna. Lägg nu även i tomaterna. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och stek i ytterligare ca 10-15 minuter eller tills biffar och potatisar är färdiga. Det bildas en del sky, ös av den och servera på sidan som extra smaksättning. Strö citronskal och rosmarin över biffar och potatis och servera med yoghurten och sallad/bönor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar