måndag 20 mars 2017

Vårens underbart gröna ramslökspesto

Äntligen tittar den fram - det säkraste vårtecknet som finns - ramslöken! Skogarna runt Kivik fullkomligt fylls av dessa underbara blad som man bara måste göra pesto på. Jag gör en svensk variant på det hela och byter ut olivolja mot rapsolja, parmesanost mot västerbottenost och pinjenötter mot mandel. Det är lite svårt att ange exakta mått, man får känna (och smaka) sig fram helt enkelt.



Mixa ihop en rejäl knippe ramslök med ca 1dl skållad mandel. Tillsätt sedan ca 1dl riven västerbottenost, flingsalt, svartpeppar och en god rapsolja till önskad konsistens. 



Så här växer ramslöken

Servera till nykokt pasta eller som här på en förrättsbräda - jättegott att bre på ett kex eller knäckebröd!




Bästa vårtecknet som finns!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar