torsdag 9 mars 2017

Pistagemousse med limesirap och maränger

Lite annorlunda, men sååå god efterrätt! Limesirapen blir verkligen pricken över i:et! Ett recept som måste testas för att man ska förstå hur gott det är :-)
En annan fördel är att det är väldigt enkelt att svänga ihop! 


6 personer:
0,5 dl pressad lime
1 dl strösocker

2,5 dl vispgrädde
250g mascarpone
0,5 dl florsocker
3msk pistagesmör (får du ej tag på det går det lika bra med 3msk finhackade pistagenötter)
ev några droppar grön karamellfärg
Till serveringen: lite grovhackade pistagenötter och maränger

Börja med sirapen; koka ihop lime och socker tills sockret löst sig, tar bara några få minuter. Häll upp i en skål eller liten kanna och låt svalna. 

Vispa grädden mjukt. Rör ihop mascarpone med florsocker och pistagesmör eller finhackade pistagenötter. Vispa ihop blandningen med grädden. Tillsätt eventuellt några droppar karamellfärg om du vill få fram en pistagefärg. Ställ svalt till serveringen. 

Varva mousse med limesirap, maränger och hackade pistagenötter  i höga glas vid serveringen. Servera gärna lite mer limesirap på sidan, det är supergod :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar