söndag 5 mars 2017

Sesamlax med asiatisk ingefärssallad

Väldigt enkelt och väldigt, väldigt gott! En perfekt vardagsrätt som känns nyttig och fräsch. 
Jag brukar koka lite ris till och skära lite grönsaker i stavar till 9-åringen, han gillar verkligen inte min ingefärssallad :-)



4 personer:
ca 500g laxfilé i kuber
Salt & peppar
Sesamfrö

2 morötter 
1/4 vitkålshuvud
1 röd chili
2 vårlökar
1 paket sockerärter
1 näve jordnötter
1kruka koriander
saften från 1 lime
1tsk råsocker
2msk fisksås
Lite svartpeppar
2msk finriven ingefära

Salta och peppra laxkuberna runt om och strö över sesamfrö. Stek hastigt i rapsolja, tar bara ca 3 minuter! 



Riv moroten grovt och strimla vitkålen. Skär vårlöken och sockerärterna på längden i strimlor och skiva chilin (ta med kärnor och mellanväggar om du vill ha hetta, annars plocka bort det). Blanda grönsakerna i en stor skål. Blanda ihop limesaft, råsocker, fisksås, peppar och ingefära. Blanda detta med salladen och toppa med koriander och jordnötter. 
Färdigt att servera! 

'



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar