måndag 13 mars 2017

Kyckling med rostad rödkål och citronsås

Härlig vardagsrätt som gå snabbt att svänga ihop! Älskar hur sötman i kålen kommer fram när den rostas i ugnen! 



4 personer:
500g kycklingfilé
ca 400g färsk rödkål
2 gula lökar
1msk flytande smör (eller 1msk smält smör)
2msk balsamicocremé
2dl grädde
1/4 grönsaksbuljongtärning
Rivet skal och juice av 1/2 citron

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kålen i grova bitar. Skala och klyfta löken. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Salta och ringla över smöret och blanda ihop. Tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter. Banka ut kycklingfiléerna och salta och peppra dem runtom. Stek i smör tills färdiga. Lägg kycklingen åt sidan och häll grädde, buljongtärning och citron i pannan. Koka ihop såsen i några minuter. Smaka av med salt & peppar. 
Ringla balsamicocremén över kålen. 
Skär kycklingen i bitar. 
Servera alltsammans tillsammans med ris eller potatismos. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar