torsdag 15 november 2018

Små mumsbitar med mandeltosca

Ojojoj så goda dessa blev! Brukar baka kladdkaka med cocostopping men idag gjorde jag med mandeltosca istället och det blev nästan ännu godare. Gjorde det mest egentligen för att jag inte hittat någon riktigt bra cocos här i Kina, den är antingen för fint mald eller för grov, men mandel finns det gott om! 


Kladdkaka med mandeltosca

Kladdkaka
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
1 krm salt

Mandelglasyr
175 g mandelflarn
0,5 dl sirap
1 dl socker
0,75 dl vispgrädde
30 g smör


Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa (använd gärna cocos) en ugnsform som är ca 20x25 cm.
Smält smöret till kakan. Vispa under tiden ägg och socker lätt. Tillsätt vaniljsocker, kakao och salt.
Rör i smöret och sedan mjölet.
Häll smeten i formen och baka i 15 minuter. 

Gör under tiden glasyren:
Häll alla ingredienser i en kastrull och sätt på medeltemperatur. Rör med jämna mellanrum.
När smöret smält, blanda ordentligt och låt sjuda i 5 minuter.
När kakan har bakats i 15 minuter, ta ut och bred på glasyren. Grädda sedan i ytterligare 10 min och låt svalna innan du skär i små lagom bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar