fredag 9 november 2018

Hummus utan tahini - det går jättebra :-)

Jag gillar verkligen hummus, perfekt att ha i en burk i kylen och ta fram till tex falafel i pita, couscous-sallad, grekiska biffar eller egentligen till lite vad som helst! Även helt perfekt som mellanmål/snax med grönsaksstavar.


Jag har inte hittat någon tahini här i Kina ännu dock, så igår testade jag att göra utan och det blev faktiskt precis lika gott :-), så nu kommer jag att skippa tahini framöver. Och det är ju så himla enkelt att göra själv. Bara att mixa alla ingredienser och sen är det klart :-)


Hummus

1 burk kikärter
1/2-1 vitlöksklyfta
ca 1/2 dl vatten
1 1/2 msk oliv- eller rapsolja
1msk citronsaft
1/2 msk spiskummin
1/2 msk malen koriander
1/2 msk paprikapulver
salt, svartpeppar


Skölj kikärterna noga i ett durkslag. Lägg kikärter, vitlök och olja i en mixer och kör till en slät smet. Späd efter hand med vatten till önskad konsistens. 
Häll upp röran i en skål och blanda ner citronsaft och kryddor efter smak. Smaka av efter hand och ta i så mycket som du själv tycker blir lagom. 
Hummusen mår bra av att stå till sig lite grann innan den äts :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar