tisdag 3 oktober 2017

Pulled vildsvin - fantastiskt gott!

Vi har turen att ha ganska fri tillgång på vildsvinskött och nu har jag haft en frambog liggande i frysen ett bra tag utan att riktigt veta vad jag skulle göra med den. Så fick jag tipset (tack Maria, det blev helt fantastiskt gott) att göra den som en pulled pork. Sagt och gjort!


 1 frambog av vildsvin
Salt & peppar
ca 1-2dl barbequesås
ca 5dl vatten
1 äpple i bitar
1 näve katrinplommon
2 vitlöksklyftor
1 stor gul lök i bitar


Salta och peppra köttet runt om och bryn det i en stekpanna. Pensla på barbequesåsen och lägg övriga ingredienser runt om köttet. Fyll på med vatten. Sätt på locket på stekgrytan och sätt in i 125 grader varm ugn och tillaga i 6 timmar. Ös köttet några gånger under tiden. Ta sedan upp det ur grytan och drag isär med två gafflar. Spara lite av skyn/buljongen som finns i grytan och blanda med det isärdragna köttet. 
Servera sedan med valfria tillbehör - se mitt tips på serveringsalternativ här 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar