torsdag 19 oktober 2017

Valnöts & äppelbröd på surdeg

Detta underbart goda recept på valnötsbröd tackar jag min fina kollega Marie för! Det blir så himla, himla gott.......


3 längder/baguetter:
25g jäst
5dl ljummet vatten
2 grovrivna äpplen
1,5tsk salt
1msk honung
1dl surdeg
Rör ihop detta och blanda sedan i:
3dl rågmjöl 
ca 12dl vetemjöl special
Arbeta degen blank och tillsätt: 
2,5dl grovhackade valnötter (uteslut om ni inte gillar eller vid allergi)
Låt degen jäsa i 1 timme. Dela i 3 bitar och vrid ihop till 3 slarviga längder. Låt jäsa på plåt i 20-25 minuter. Duscha bröden lätt med vatten och sätt in dem i 250 grader. Sänk genast temperaturen till 200 grader och grädda bröden i ca 20-25 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar