söndag 22 oktober 2017

Gös med grym kantarellröra

Här kommer ett supergott recept på stekt gösfilé som toppas med en väldigt smarrig kantarellröra med bacon, äpple och purjolök.


4 personer:
ca 600g skinnfri gösfilé
ca 1dl rågmjöl, blandat med salt & peppar

ca 4dl kantareller
Smör
1 paket tärnat bacon
1 skalat och tärnat äpple
1/2 strimlad purjolök
3msk crème fraiche 
2tsk sherryvinäger
Salt & peppar

Food-prep
Stek kantarellerna i smöret tills vätskan dunstat. Häll i baconet och stek tills lite krispigt. 


Lägg i äpple och purjolök och fräs någon minut. Lägg sedan i crème fraichen och smaka av med sherryvinäger och salt & peppar. 
Vänd gösfilébitarna i mjölet och stek i smör tills gyllenbruna. 


Lägg upp på fat och toppa med kantarellröran. 
Servera gärna med kokt potatis och en sallad. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar