tisdag 4 april 2017

Veggo lasagnerullar med grym tomatsås

 Veckans vegetariska blev en riktig succé! Supergoda lasagnerullar fyllda med zucchini och ricotta och gratinerade i en grym tomatsås och toppat med mozzarella! 


6 personer:
4msk rapsolja
1 hackad gul lök
1 stor tärnad morot
3 tärnade selleristjälkar
3 finhackade vitlöksklyftor
2 lagerblad
600g krossade tomater
8 soltorkade tomater, finhackade
1msk socker
12 färska lasagneplattor
1 zucchini, halverad och tunt skivad på längden
250g ricottaost
125g mozzarella, i små bitar
2-3msk hackad färsk basilika
Salt & peppar

Stek lök, morot och selleri mjukt i lite rapsolja. Tillsätt vitlök och lagerblad och fräs ihop utan att det tar färg. Tillsätt krossade tomater, soltorkade tomater och socker. Låt småputtra på låg värme i ca 30 minuter. Salt och peppra och plocka bort lagerbladen. 
Blanchera lasagneplattorna snabbt (ca 15 sekunder) i en stor kastrull med kokande vatten. Gör likadant med zucchiniremsorna. 
Sätt ugnen på 180 grader. 
Lägg lite zucchini på varje lasagenplatta och klicka på ricottaost, salta och peppra och rulla ihop. Lägg rullarna sida vid sida i en ugnssäker form och häll över tomatsåsen. Toppa härligheten med mozzarella. Baka i ugnen i ca 30 minuter tills det bubblar ordentligt. Låt vila ca 5 minuter innan servering. Strö över basilikan och servera med en härlig sallad!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar