måndag 10 april 2017

Banankaka med choklad

Perfekt sätt att använda de där bananerna som börjar se lite tråkiga ut! 


270g rörsocker, strö
2 ägg
200g mosad banan
280g mjöl
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1tsk kanel
1tsk malen ingefära
140g smält smör
ca 50g grovt hackad mörk choklad (eller mer om man gillar choklad :-)

Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner bananerna. Häll i mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddorna och rör ihop ordentligt. Häll i smöret och blanda ihop. Rör ner chokladen. Häll smeten i en brödform som du smörat och bröat. Baka i 170 grader i ca 1 timme tills kakan är färdig, testa med en sticka. Låt svalna något i formen innan den läggs på galler för att svalna helt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar